Sokszor hangzott már el igehirdetésekben, hogy legyünk hálásak azért, hogy a templomok nyitva vannak és jöhetünk istentiszteletekre, mert lehetnek majd olyan idők, amikor szeretnénk jönni, de nem tehetjük meg valami miatt. Azt hiszem, hogy még ha bele is gondoltunk ebbe, soha nem számítottunk rá, hogy ez valaha velünk is megtörténik. De a héten megtörtént. A koronavírus-fertőzés miatt bizonytalan időre bezárnak a templomok, imaházak.

Ez a váratlan helyzet új ötleteket és nem megszokott módszerek használatát kényszeríti ki a hívő emberekből is. Sok gyülekezet az internetes lehetőségek felé fordult, és online istentiszteleteken keresztül igyekszik a személyes istentiszteletek hiányát pótolni. Ez egy nagyszerű alternatíva most, de a vidéki gyülekezetek elég nagy hátrányban vannak a technológia terén. Sajnos ez ránk is igaz itt a dömsödi körzetben.

Azonban talán léphetnénk egyet mi is az internetes lehetőségek felé. Tavaly decemberben elkezdtem készíteni egy honlapot a gyülekezet részére, mert nagyon sok olyan anyag került a kezembe, amit érdemes lenne megosztani akár kívülállókkal is. A honlap még erősen fejlesztési fázisban van, de a kialakult helyzet miatt most talán fontosabb, hogy legyen a közös „virtuális” találkozási pontunk, mint az, hogy hogyan néz ki. Ezért úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi állapotában elindítjuk a Dömsödi Gyülekezet és körzetének honlapját.

Az elkövetkezendő időszakban szeretnénk folyamatosan megjelentetni új írásokat, amik talán segítenek enyhíteni az istentiszteletek hiányát. Szeretnénk tanácsokat adni, hogy hol, milyen vallási tartalmak érhetőek el az interneten, hol és hogyan lehet online istentiszteletekbe bekapcsolódni. De szeretnénk egy-két saját írást is megjeleníteni itt a honlapon. Ezért bíztatok mindenkit, hogy akit indít a lélek néhány igei gondolat megosztására, vagy van egy jó bizonyságtétele, verse, lelki gondolata, az kérem küldje el nekem, hogy feltehessem a honlapra. Talán mindennél szükségesebb most egymás bátorítása.

Sajnos nem mindenkit lehet elérni a honlapon keresztül – leginkább az idősebb testvéreket nem. Velük tartsuk továbbra is telefonon a kapcsolatot, és a baptifon lehetőségeit kihasználva esetleg felolvashatunk nekik egy-egy írást a honlapról is.

Kívánom, hogy mindannyian, teljes egészségben vészeljük át ezt a helyzetet, és mihamarabb tudjuk személyesen is találkozni újból az imaházban. Addig azonban fokozottabban vigyázzon mindenki magára, és kerülje az emberekkel való találkozást! Isten áldjon meg mindannyiunkat!

A megosztásra szánt írásokat az info@domsodibaptista.hu emailcímre várom szeretettel.