Verőfényes napsütésben láttak vendégül minket múlt vasárnap a kiskunlacházi testvérek. A járvány után újra kinyitott baptista imaházban hálaadó istentisztelet keretében emlékeztünk meg Isten gondviselő szeretetéről, mellyel mellettünk állt az elmúlt nehéz hónapok során.

A dömsödi gyülekezet énekkarából 15-en kísértük el lelkipásztorunkat, dr. Almási Mihályt erre az alkalomra. Sok-sok énekkel és verssel igyekeztünk felnyitni mindenki szemét: bármilyen nehéz körülmények vesznek is körül minket, Isten mindig ott van mellettünk! „Isten hord karjain, ne csüggedj el!” – énekelte az énekkar.

Az énekek mellett rövid igei gondolatokat is hallhattunk. Elsősorban arra hívták fel a figyelmünket, hogy milyen nagyszerű a Jó Pásztor nyájába tartozni, ahol minden nap ideális körülmények között élhetjük életünket, hiszen a Pásztor folyamatosan vigyáz ránk, ellát minket minden szükségessel, támogat és bátorít. „Hozzá jövék, amint valék, mint terhelt, fáradt és beteg. És Ő adott enyhet nekem, nyugalmat, békét, örömet.” – énekelte az énekkar.

Elhangzott az is, hogy a járvány idején talán kicsit elkényelmesedtünk, hiszen keveset mozdultunk ki otthonainkból. De most, hogy újra kinyitott az imaház, ne maradjunk otthon, hiszen itt nemcsak Istennel, hanem egymással is tudunk találkozni! Az énekkar is kérte a hallgatóságot: „Oh, vándor, jöjj e kápolnába! Találva itt testvéridet bizonnyal te is nemsokára hálára buzdulsz ővelük!” Az imaházban mindig testvéri közösségben lehetünk, ahogy az énekszöveg is megfogalmazza: „Oh mily szép Istennek hajléka, hol egyesül a szentelt nép.” A befejező énekben közös vágyunkat fogalmazta meg az énekkar éneke: „Én azért kérem legforróbban és a legbuzgóbban: Hogy tartson meg az Ő szent házában mindenkor!”

Hálaadó istentiszteletünk végén szeretetvendégségen vehettünk részt, mely valóban a kiskunlacházi testvérek hatalmas szeretetét bizonyította. Az asztalon finomabbnál finomabb süteményeket találtunk, és a hideg víz is frissítőleg hatott a nagy melegben.

Kívánjuk, hogy ez a kis közösség itt Kiskunlacházán is hétről hétre felüdülhessen Isten házában!


Énekel a Dömsödi Gyülekezet Énekkara
Sándor Noémi verset mond
„Óh, mily boldog ember, ki csak az Úrnak él!”
Pálfi Noémi zongorán kíséri az énekkar énekét
„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm!”
Almási Mihály igei gondolatokat mond
Hajdú Sándor szaval
Sándor Lászlóné egy költeményt szaval
Almási Mihály lelkipásztor
Várkonyi Viki és Petra szolgálata
„Hallám Jézus hívó szavát: te fáradt szív, jövel!”
„Az Úr őrizőm, pajzsom és szabadítóm, mitől félnék?”
A gyülekezet hallgatja az énekkar szolgálatát
A gyülekezet az istentisztelet végén