Néha váratlanul felötlik az emberekben, hogy milyen gyorsan repül az idő. Hasonló érzés kerített hatalmába a héten, amikor ráeszméltem, hogy pontosan egy éve, 2020. március 19-én indult el a honlapunk.

Kissé nevetséges visszagondolni egy év távlatából, hogy mennyire meg voltunk ijedve a kezdődő koronavírus-járvány elején. Ez teljesen érthető emberi reakció volt akkor, hiszen egyikünk sem találkozott még hasonló helyzettel az életében. Azonban nem sejtettük – figyelve az aktuális híreket -, hogy sajnos ez még sokkal rosszabb is lesz. Talán azóta egy kicsit „hozzászoktunk” a veszélyhez, és már nem kapjuk fel a fejünket a 100-szor nagyobb megbetegedési statisztikákon sem, mégis fontos, hogy kitartsunk és mindent megtegyünk egészségünk megóvása érdekében. Nemcsak a testi egészségünk megóvása érdekében, hanem a lelki egészségünk érdekében is.

Néhány héttel ezelőtt Jámbor Ádám teológus igehirdetését hallgathattunk itt a honlapon, aki pont arról beszélt, hogy mindannyiunk életében vannak váratlan helyzetek, amikben Isten meg tud segíteni bennünket. Számunkra is váratlan helyzet volt az imaházaink bezárása egy évvel ezelőtt, de Isten ebben a helyzetben is megsegített bennünket. Emlékszem, hogy mennyire egyszerűen és gyorsan intéződtek el a honlap elindításával kapcsolatos ügyintézések, és nagyjából 2 nap alatt – igaz kicsit fapadosan még de – elindult a domsodibaptista.hu weboldal.

Számomra a honlap fejlődésében minden egyes lépés külön öröm volt, amire hálás szívvel gondolok vissza. Emlékszem, hogy nagy öröm fogott el, amikor megjelent az első cikk, vagy elindult az első élő közvetítés az újpesti és a pesterzsébeti gyülekezetből. Vagy amikor felkerült az első dömsödi online istentisztelet a honlapra. Vagy amikor mindezt nemcsak felvételről lehetett megnézni, hanem élő egyenes adásban tudtuk közvetíteni karácsonykor.

És hol tartunk most? Összesen 131 cikk jelent meg az 1 év alatt, 37 istentiszteletről került fel hang- vagy videófelvétel, volt élő közvetítésünk, és 38 hozzászólás érkezett az írásokhoz. Hetente átlagosan 34 látogató van a honlapon, akik összesen 12585 oldalt nyitottak meg az 1 év alatt. Annak ellenére, hogy elsősorban ez a mi gyülekezeti-körzeti honlapunk, egyre több külső látogató is van az ország minden tájáról.

Azt hiszem hálásak lehetünk Istennek, hogy adta ezt a lehetőséget számunkra, amin keresztül ezekben a vészes időkben is tudunk biztonságosan kapcsolatot tartani. Nyilván egy online közvetítés sosem lesz olyan, mint egy élő testvéri találkozás, de legyen köszönet a szívünkben, hogy legalább így hallgathatjuk Isten igéjét vasárnap délutánonként.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, és imádkozzunk, hogy ezt a rossz időszakot minél hamarabb a hátunk mögött tudhassuk! Sokan aggódnak amiatt, hogy mit fog okozni ez a korlátozás a lelki életünkben. Nem tudom, de hiszem, hogy nem kell, hogy ez a helyzet a lelki életünk rovására menjen. Csak rajtunk múlik...

Kapcsolódó