Kedves Testvérek!

Bizonyára mindenki figyeli a koronavírussal kapcsolatos híreket a médiában, és tapasztalhatta, hogy az utóbbi napokban újabb és újabb területeken jelentik be a korlátozások enyhítését a javuló járványügyi adatok miatt. A legfrissebb – május 15-én a Magyar Közlönyben megjelent – kormányrendelet alapján eltörölték Pest megyében is a kijárási korlátozásokat.

Noha a veszély nem múlt el teljesen, szeretnénk ha újból istentisztelet lehetne az imaházunkban. Ezért bár óvatosan, és néhány biztonsági szabályt betartva, de május 24-én délelőtt 9‑kor szeretnénk megtartani a járvány utáni első istentiszteletünket a dömsödi imaházban, és délelőtt 11 órakor a kiskunlacházi imaházban. A dunavecsei imaházban május 31-én, pünkösd vasárnapján lesz az első összejövetel a szokott időben.

Azt hiszem sokan izgatottan vártuk már ezt a bejelentést, de örömünkben ne feledkezzünk el a biztonságunkról sem. Ezért kérjük, hogy mindenki fontolja meg az alábbiakat.

Szeretettel várunk mindenkit az imaházba, de kérjük, hogy akik bármilyen légúti megbetegedésben szenvednek (például köhögés, megfázás, láz, stb.), még legyenek szívesek az otthonaikban maradni. Javasoljuk az idősebb testvéreinknek is még az otthonmaradást a saját egészségük érdekében. Az istentiszteletről készítünk majd hangfelvételt, amit utólag itt a honlapunkon meg lehet majd hallgatni.

Aki mégis eljönne az alkalmainkra, kérjük, hogy a jelenleg érvényes rendeletek szerint úgy foglaljon helyet a padokban, hogy lehetőleg minden irányban tartsa a 1,5 méteres távolságot másoktól. Dömsödön nyugodtan lehet használni a karzatunkat is szükség esetén.

Bár a szabályok nem írják elő, használjunk szájmaszkot és gumikesztyűt, ha így érezzük magunkat biztonságban. Senki ne érezze magát kényelmetlenül emiatt. A bejáratoknál is el fogunk helyezni kézfertőtlenítőt, amit bárki nyugodtan használhat majd. Ennek ellenére azért lehetőleg mellőzzük a kézfogást.

Vigyázzunk egymás egészségére a továbbiakban is, és készítsük fel lelkünket is egy megújult kapcsolatra Istennel.