Nagyjából 2 évvel ezelőtt egy érdekes hangfelvétel jutott el hozzám. Egy őszinte bizonyságtétel a múltból, melyet Horváth Misi bácsi, Mészáros Miklósné Manyika néni édesapja és gyülekezetünk volt elöljárója mondott fel élete alkonyán magnószalagra. Misi bácsi arról beszél majdnem egy órán keresztül a felvételen, hogy hogyan tért meg és hogyan tapasztalta meg Isten jelenlétét a világháborús katonai szolgálata alatt.

Horváth Mihály
1922–1993

Első alkalommal csak a felvétel egyik részét adjuk közre, amiben Misi bácsi a nagypapájáról, Balogh Zsigmond testvérről mesél. A történet bemutatja, hogyan segített a mélyen hívő nagypapa korábbi „ellenségének”, aki Istent gyalázva dühében egyszer meg is támadta őt. Isten sok csapással sújtotta ezt az embert, aki végül megtörve ment vissza Balogh Zsigmondhoz segítségért. Misi bácsi azt is elárulja, hogy ez az esemény és a megbocsátó szeretet hogyan segítette őt magát is a megtérésre.

Misi bácsi és felesége, Döndike néni (Molnár Margit) nagyon szerettek énekelni, gyakran együtt is hallhatták őket a gyülekezet és a rokonság tagjai. A „Jézus hív, halld meg, ó, lélek!” kezdetű duett is megtalálható az alábbi felvételen az ő szolgálatukban.

  1. Visszaemlékezések I. rész Horváth Mihály 16:05
  2. Jézus hív, halld meg, ó, lélek! Horváth Mihály és Horváth Mihályné 3:27

Folytatjuk...

Kapcsolódó