Az elmúlt vasárnap délutánt néhányan a dömsödi testvérek közül Dunavecsén töltöttük. Hálaadó alkalomra mentünk, ami azért is volt különleges, mert testvéreink két év óta most először tartottak ilyen alkalmat a tavaly még tomboló Covid-járvány miatt.

Az ünnepnapra vendéget is hívtak. Szabó Mihály Balázs szolnoki lelkipásztor egykor ebben a gyülekezetben nőtt fel, így igazából családi örömünnepet is jelentett ez a nap.

A délutáni igehirdetés az I. Thesszalonika 5:18 bibliaversre épült, és egyben egy fontos dologra hívta fel a figyelmünket: „Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”

A szolgálatok között sok hálaokot felsoroltak testvéreink: a családunkért, a gyülekezetünkért, az unokáinkért, az egészségünkért, az Istentől kapott erőért könnyű minden nap hálásnak lenni. De sokkal nehezebb hálás szívvel fogadni a nehézségeket, a próbákat, a testi erőtlenségeket. Pedig ezek visznek igazán közelebb minket a mi Urunkhoz. „Ha Isten békéje lakja szívemet, úgy dúlhat vihar ellenem… Az Úrban, az Úrban jó nekem!” – énekeltük végül közösen azzal a meggyőződéssel a szívünkben, hogy az életünk csakis Istennel együtt élhető meg igazán.

Az alkalom végén szeretetvendégséggel is készültek testvéreink, így finomabbnál-finomabb süteményeket kóstolhattunk egy-egy testvéri beszélgetés közepette.

Kívánjuk, hogy ez a kis közösség itt Dunavecsén is megtalálhassa mindennap a hálára való okot!