Talán mindenkinek sikerült a délelőtt folyamán valamilyen istentiszteletbe bekapcsolódnia. Mivel a mostani időszakban az internetet is sokkal többen használják, mint máskor egyébként, előfordulhatnak kép vagy hang akadozások az online istentiszteletek nézése közben.

Amennyiben volt valakinek hasonló problémája a számítógépén, akkor megoldást jelenthet, ha a videó képminőségét kisebbre állítjuk. A következő lépésekben megmutatom, hogy ezt hogyan lehet megtenni.

Először is, ha az egeret a videóképre húzzuk, akkor alul megjelenik egy eszköztár. Ezen az eszköztáron van egy Beállítások menüpont, amit egy kis fogaskerék jelez.

A fogaskerékre kattintva a beállítások közül a legutolsó a Minőség menüpont, ami az én esetemben azt mutatja, hogy „Automatikus 480p”.

Ez az érték minden gépen más és más lehet, azonban a feliratra kattintva megnyílik számos lehetőség, ahol a minőséget tudjuk állítani. A kisebb számoknál rosszabb lesz a képminőség, de valószínűleg jobb lesz a hang. A nagyobb számoknál szebb lesz a képminőség, de esetleg akadozhat a kép és a hang. Probléma esetén lehet próbálkozni a különböző értékekkel.

Persze, amennyiben nincs semmi probléma lejátszás közben, akkor nem szükséges ezeknek a beállításoknak a változtatása.

Még egy dolgot szeretnék mutatni, amit talán nem mindenki ismer. Ugyanúgy az eszköztáron található egy kis négyzet, ami a Teljes képernyő funkciót jelöli. Erre kattintva a teljes monitorra kinagyítva lehet nézni az online istentiszteletet. Kilépni ebből a módból a billentyűzeten található ESC billentyűvel lehet (bal felső sarokban található a billentyűzeten).