Sajnos a koronavírus-járvány újbóli felerősödése miatt szükségessé vált, hogy ismét biztonsági lépéseket vezessünk be istentiszteleti alkalmainkon egymás egészségének megőrzése érdekében. Figyelembe véve a médiában hallható javaslatokat kérjük, hogy mindenki tartsa be a következő óvintézkedéseket!

Az egyik legfontosabb, hogy kérünk mindenkit, akinek láza vagy légzési panaszai vannak (pl.: köhögés, nehézlégzés) az maradjon otthon, és inkább kövessen egy online istentiszteleti közvetítést az interneten. A dömsödi imaházban elhangzó istentiszteleteinkről készül hangfelvétel, melyeket néhány órával a felvétel után már szintén meg lehet hallgatni itt a honlapunkon. Mivel a járvány leginkább az idősekre jelent veszélyt, így számukra is javasoljuk, hogy most mellőzzék ők is a személyes találkozást az imaházban, és inkább maradjanak otthonaikban.

Ha szeretnénk személyesen részt venni az istentiszteleten, akkor kérünk mindenkit, hogy úgy foglaljon helyet a padokban, hogy lehetőség szerint az ajánlott 1,5 méteres távolságot tartsuk egymástól. Ne ragaszkodjunk feltétlenül a megszokott helyünkhöz, hanem szükség esetén bátran használjuk ki a máshol lévő szabad helyeket is, akár a karzaton is.

A bejáratoknál kézfertőtlenítőt helyeztünk ki. Kérünk mindenkit, hogy alaposan fertőtlenítse a kezét, amikor belép az imaház épületébe. A szájmaszk használata is erősen ajánlott mindenki számára, és figyeljünk oda a szabályos használatra is, hogy az orrot és a szájat is eltakarja. Ez utóbbi dolog most vasárnap még csak ajánlás, de a szeptember 20‑i ünnepségünkön kötelező lesz a használata minden látogatónk számára.

Bízzunk Urunkban, hogy ő megsegít bennünket ebben az új járványos helyzetben is, de mi is tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük egymást felelőtlenül!