Május 20‑a egy különleges nap marad a dömsödi körzet testvériségének a szívében, hiszen ezen a pünkösdhétfőn egy felejthetetlen közös körzeti napot tartottunk. Délelőtt 10 órától kezdődött a gyülekező, és sorra érkeztek idősek és fiatalok, hogy ezt a napot együtt töltsük kicsit rendhagyó módon. Az összegyűlt sokaság szívében már ekkor érezhető volt a közösség melege és a várakozás izgalma.

Hálásak lehetünk Istennek azért, mert az előrejelzett rossz idő ellenére egész nap gyönyörű napsütésben volt részünk. Talán ez egy csoda volt számunkra, hiszen az ország legnagyobb részén valóban özönvízszerű esőzések voltak...

A nap fénypontja sokak számára kétségtelenül az ebéd volt, amely kicsivel dél után kezdődött. A közösségi sütögetés során a levegőt betöltötte a grillezett húsok illata. A testvérek által hozott saláták és köretek színes kavalkádja tette még változatosabbá és ízletesebbé az ételeket. Aki nem talált esetleg ínyére való falatot, nem sokat kellett várnia a finom süteményekre sem, amelyek a legkülönfélébb ízvilágokat képviselték.

Ebéd után a jókedv és az együttlét öröme tovább folytatódott az imaházban, ahol játékos vetélkedők várták a résztvevőket. A játékok nemcsak szórakoztatóak voltak, de erősítették a közösségi szellemet is. Lehetőség volt kicsit visszaemlékezni a régmúlt eseményeire, de trükkös matematikai feladványok is feladták a leckét mindannyiunk számára. Jó volt együtt énekelni néhány régi szép éneket is.

Ez a nap nem csak az együttlét és a jókedv ünnepe volt, hanem egyben lehetőség is arra, hogy mélyítsük kapcsolatainkat, és újra felfedezzük közösségünk erejét. A pünkösdhétfői körzeti nap emléke sokáig velünk marad, hiszen az ilyen események erősítik a közösség összetartását és megerősítik a közös élmények fontosságát.

Emlékezzünk vissza erre a szép napra szeretettel és örömmel, és reméljük, hogy a jövőben is sok hasonló alkalom vár ránk, ahol újra együtt ünnepelhetünk és építhetjük közösségünket.